Rådvad by er i dag fredet og ligger som en historisk lomme midt inde i skoven i kernen af Jægersborg Skovdistrikt. Byen fremstår i dag næsten uændret i forhold til sidste halvdel af 1700-tallet og starten af 1800-tallet. Her udviklede den sig som industriby, omkring Raadvad Knivfabrik, efter Kong Frederik V i 1758 skænkede et gavebrev på Raadvad dam til sin kammertjener Nicolai Jacob Jessen.
For at besøge Raadvad Kro skal man bevæge sig ad de små veje langs med Mølleåen ind i kilen mellem Dyrehaven og Jægersborg Hegn. Kroen er den første bygning, man møder, når man kommer af den eneste vej gennem skoven langs med Mølleåen.
Kroen ligger højt med en smuk udsigt over Rådvaddammen, de gamle fabriksbygninger, som i sin tid husede vandmøllen, Raadvad Knivfabrik og med skoven i baggrunden. På den anden side af dammen ligger de gamle boliger, som husede fabrikkens ansatte og det særprægede og smukke vandrehjem.
Et besøg i Raadvad giver et fantastisk indblik i hvordan Danmarks første små industrisamfund fungerede relativt isoleret og i samspil med naturen. Åens vand drev vandmøllen, som gjorde det muligt at holde knivfabrikken i drift. Høj som lav ansat på fabrikken boede i byen, hvor børnene havde deres skole og kroen fungerede som samlingspunkt.
Raadvad Kro er et oplagt udflugtsmål fra København. Kommer man i bil kan man via Helsingør motorvejen nå kroen på mellem et kvarter og 20 minutter, og når man er i området bør man absolut kombinere et besøg på kroen med en gåtur i Dyrehaven eller Jægersborg Hegn. Hele byen er omringet af skov og smukke naturområder, så mulighederne er mange!
Er man på en god spadseretur i Dyrehaven, er kroens beliggenhed også oplagt, hvis man ønsker at spise en frokost på halvvejen. Man når kroen ved en rask gåtur på ca. 5 kilometer fra Klampenborg Station.